Saturday, April 21, 2007

e la fel, numai ca diferit

Conceptul creativ al campaniei va fi implementat printr-o serie de panouri, dupa cum urmeaza:

1. trasati 2 linii imaginare, pe verticala si orizontala, astfel incat sa rezulte patru casute de dimensiuni egale. ceea ce se vede pe panou: in coltul din partea stanga sus:doi militari aratand aproape la fe. dedesubtul apare textul:"e la fel". In coltul drept sus, un alt text: "numai ca diferit". Dedesubtul lui: picioarele militarilor din prima poza. Se observa ca unul are uniforma calcata la dunga si pantofi albi de manelist, pe cand cel doilea poarta bocanci de rocker.

2. doi tineri fotografiati din fata par sa aiba acelasi aer de da-sa-traiti-dom'plutonier; doar ca cealata jumatate a panoului expune o alta realitate:dintr-un chipiu se profileaza o creasta de punker, iar din celalalt se unduiesc coditele rasta. Mesajul: alege uniforma, nu uniformizarea.

3. panoul pune mai intai in lumina un sir de "capsunari" cu cosurile incarcate pe umarul drept (fotografiati lateral, nu se vad in fundal decat cosurile; evident,senzatie de apasare).In paralel o coloana de soldati care defileaza cu armele pe umar. Mesajul: tu ce alegi?

4. prim-plan cu doua capete jarhead pozate din spate.In paralel, sub obiectivul dispus frontal apare fata unui barbat si, guess what, a unei femei. Mesajul: alege uniforma unisex.

No comments: